Jugar a pensar

D’aquesta manera, la proposta Jugar a pensar consisteix en un conjunt de programes que, aplicats des dels 3 als 18 anys, enforteixen la capacitat reflexiva i creativa dels nostres fills i filles. Es tracta d’un projecte que concreta el desig general de la comunitat educativa i de mares i pares d’ensenyar a pensar l’alumnat. El projecte conegut com a Jugar a pensar naix en mans del filòsof i teòric de l’educació Matthew Lipman als anys 70. Lipman va generar un conjunt de novel·les escrites per a xiquets i xiquetes amb el propòsit d’iniciar-los en el pensament filosòfic. Aquest projecte ha anat arrelant i evolucionant fins avui, que comptem amb un currículum ampli i sistemàtic capaç de donar resposta a les necessitats educatives més actuals. L’objectiu fonamental de Jugar a pensar és el de reforçar les habilitats del pensament de l’alumnat, essent aquest un eix vertebral de qualsevol currículum educatiu i ho fa servint-se de la filosofia com a disciplina integradora.

es habilitats cognitives de l’alumnat, tot ajudant-los a comprendre les matèries d’estudi, a fer-los més conscients de la riquesa del bagatge intel·lectual heretat i a preparar-los en la raonabilitat per a la participació en un món democràtic. A més a més, Jugar a pensar, inclou el treball, gestió i aprenentatge de les competències emocionals i creatives de l’alumnat, tan importants tant a l’espai de l’aula com fora d’ella.

La filosofia, com a disciplina humanística més adequada, n’és el mitjà i la finalitat, perquè a través del seu contingut i del seu mètode permet a l’alumnat reflexionar sobre aquells temes que, latents en totes les matèries, no són tractats a l’escola.

Anuncios